Nekter å godta forelegg på 25.000,-

Lik og Del

(Foto: Illustrasjonsbilde)

Tore Øien nekter å godta bota på 25.000,- for kjøring i utmark med beltevogn. Kjøringa han står tiltalt for er kjøring med beltevogn i forbindelse med vedlikehold av en seter på Langen. I tillegg har setereier fått et tilsvarende forelegg, og nekter å godta bota.

Kjøring i utmark

Øien fikk bota fordi han har kjørt ulovlig i utmark i forbindelse med et snekkeroppdrag på Langen ifølge politiet. Politiet hevder også at Øien har kjørt ATV, noe som Øien avviser og hevder å ha brukt et beltedrevet kjøretøy, som ikke skader utmarka på lik linje med en ATV.

Forbud for kjøring i Utmark

Det er i all hovedsak forbud mot motorisert ferdsel i utmark. Men det finnes noen unntak fra denne regelen. Politiadvokat uttaler til Trønder-Avisa at disse unntakene ikke gjelder i denne saken.

– Verken unntaket som gjelder kjøring i næringsøyemed, eller andre unntak, gjør seg gjeldende her, sier politiadvokat Sand til Trønder-Avisa.

Øien avviser

Øien avviser påstandene til politiadvokat Sand, og mener at bruk av motorisert kjøretøy i seterdrift er unntatt fra søknadsplikten til grunneier og kommunen.

 

Relatert

Flere bøtelagt etter kontroll i brugeskrysset

Politiet melder på Twitter 12:41 at de har avholdt en trafikkontroll i Brugeskrysset. Stanset ikke for stoppskilt UP (Utrykningspolitiet) avholdt en trafikkontrol i brugeskrysset i tidsrommet mellom 10 og 12:30. Det ble utstedt totalt 10 forenklete forelegg for å ikke ha stanset for stoppskilt i krysset. Et slikt forelegg har pr.tiden en sats på 6800,-. […]

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng