9 kilometer langrennspor i Grova

Lik og Del

Fra og med i dag kan IL Varden by på nær 9 km preparerte langrenns- og turløyper. Søndag kl 13 åpnet fem-kilometeren, og i går den 3,5 km lange rulleskiløypa. Dermed kan Varden ønske velkommen til rekordtidlig skiføre.

-Seks snøkanoner går for fullt, og vil gjøre det døgnet rundt utover i uka, eller så lenge vi har tilstrekkelig med kuldegrader. Til natten regner vi med å komme godt under minus 10, sier ansvarlig for snøprodukskjonen i Grova, Hallgeir Martin Lundemo. Den siste tida har såpass mye snø kommet at fem-kilometeren kunne åpnes uten bruk av kunstsnø, men her handler det om å skape trygge forhold fram mot vinterens World Cup –arrangement i februar. Snøproduksjonen foregår stort sett på stadionområdet, og så snart du har sneket deg forbi kanonene, er forholdene praktfulle, sier han.

Seks snøkanoner går døgnet rundt fra og med i dag.

Fra og med i dag vil det være lys i de åpne løypene fram til kl 22, og Lundemo ønsker velkommen til årets første skitur.

De første til å gå fem-kilometeren i dag var fv Lennart Forskvist, Lina Forskvist, Ann Margret Aasvold og Chatrine Aanstad Arntsen

Relatert

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng