Ungdomsrådet ønsker ungdomsklubb i bygda

Leder og nestleder Meliat Guesh og Martin Palmelind i Meråker Ungdomsråd, mener en ungdomsklubb kan løse mange av problemene tilknyttet rus og ensomhet hos ungdommer i Meråker.

Lik og Del

Leder og nestleder Meliat Guesh og Martin Palmelind i Meråker Ungdomsråd, mener en ungdomsklubb kan løse mange av problemene tilknyttet rus og ensomhet hos ungdommer i Meråker. Ungdomsrådet presenterte sitt forslag under kommunestyremøtet sist mandag.

Over landsgjennomsnittet

Elevundersøkelsen som ble utført i 2017 viser at skoleungdommer i Meråker er over landsgjennomsnittet når det gjelder alkoholforbruk og depressive symptomer.

– 41% av ungdommer i skolealder svarer at de har vært beruset, noe som er høyt over landsgjennomsnittet på 13%, og det ungdommer helt ned i 12 årsalderen .

Saken fortsetter etter annonsen:

– Meråker litt over landsgjennomsnittet når det gjelder spørsmål om depressive symptomer 19% svarer at de har hatt depressive symptomer som tilsvarer nesten 1 av 5 ungdomsskoleelever føler de har depressive symptomer. Noe som er høyt i forhold til landsgjennomsnittet på 15% sier Palmelind.

Ensomhet er også noe som er gjeldene for ungdommer i Meråker der 17% svarer at de føler seg ensomme, men her ligger vi under landsgjennomsnittet på 18% viser resultatene fra ungdomsundersøkelsen, men Guesh påpeker under kommunestyremøtet at dette må vi gjøre noe med.

Gode argumenter for Ungdomsklubb

Martin Palmelind påpeker også at det er viktig for de som ikke er med på noen aktiviteter pr. idag og som ikke er så glade i sport, også får et tilbud. I tillegg påpeker Meliat Guesh at det er mange i Meråker som ikke spiller fotball, går på ski eller driver med andre idretter. Men som heller driver med dataspill og/eller cos-play etter skoletid, som det heller ikke finnes noe tilbud for i bygda. I tillegg synes kanskje mange at det er flaut, og føler de ikke har noen venner. Og slik skal det ikke være i Meråker sier Guesh.

Barn og unge skal vokse opp i omgivelser som fremmer mestring, deltagelse og opplevelser av mening står det i kommunens samfunnsdel for 2019 -2035. Deltagelse kan være et problem, når man ikke er interessert i sport og når man ikke har andre tilbud i bygda mener elevrådslederne. Og at en ungdomsklubb kan løse mange av problemstillingene, og kanskje få en del av statistikkene ned. Avslutter elevrådslederne innlegget i kommunestyret med.

Foto: Skjermdump, Kommunestyret på nett

Relatert

John Bjørknes overlevde

Jeg følte meg veldig trygg i deres hender. De var profesjonelle og effektive. Jeg hadde vært i bilen i ca. 100 meter da de klarte å lindre smertene mine. Legen min fortalte meg at ambulansepersonellet ikke kunne kommet noen minutter senere enn de gjorde.

Ønsker å selge ledig kapasitet ved sykehjemmet

Meråker kommune opplever en nedgang i antall eldre i kommunen. Dette har forårsaket ledig kapasitet ved sykehjemmet. I stedet for å stenge ned kapasitet har rådmannen valgt å foreslå og selge 7 døgnplasser til Stjørdal kommune i 2020. Fjølstad sier at ved å selge plasser slipper vi å ta ned bemanningen og vi klarer å […]

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng