Söta bror kan være et problem for fengselsetablering

Under årets julemøte i regi av Næringsforeningen i Værnesregionen. Kom rådmannen med en oppdatering ang Fengselsplanene i Meråker.

Lik og Del

Under årets julemøte i regi av Næringsforeningen i Værnesregionen, kom rådmannen med en oppdatering ang fengselsplanene i Meråker.

Finansiering av nytt fengsel

Rådmannen kom under sin presentasjon med en mulig løsning for finansiering av et nytt fengsel i Meråker. En mulighet kan være et salg av det eksisterende fengslet på Tunga, som rådmannen påpekte videre at har et stort rehabiliterings behov. Videre opplyste Fjørstad at vi allerede har opsjonsavtale på tomta på Skomakermoen. En tomt som rådmannen kaller «Beste tomta i bygda».

Bekymringer

Rådmannen la frem et utdrag fra en rapport utført av Avantas, der problemstillinger rundt en eventuell fengsels etablering i Meråker ble ramset opp. Noen av bekymringene i rapporten gikk på kort vei til svenskegrensa, og at Meråker er i det lengste laget fra Trondheim. Men det ble lagt vekt på at Meråker har høy kompetanse på rehabilitering. Fjørstad påpeker at dette ikke setter en stopper for arbeidet videre.

Saken fortsetter etter annonsen:

Arbeidet skal fortsette

Rådmannen sier også under møtet at det har vært stille rundt fengselsplanene i en god stund, og at det er på grunn av kommunevalget. I tillegg la rådmannen vekt på at fengselplanene ikke er lagt på is. Og at det fortsatt er realistisk med en fengselsetablering i Meråker. Samtidig Påpeker Fjørstad at det er et fylkestingsvedtak som fastslår at en eventuell fengseletablering i Trøndelag skal ligge i Meråker. Fjørstad sier også at det ikke er satt av egne midler i økonomiplanen i forbindelse med fengselsarbeidet. Men at det er ifølge rådmannens budsjettforslag satt av 200.000,- for videre oppfølgning av saken i 2020.

Relatert

Barn innelåst i bil

Brannvesenet fikk onsdag morgen klokken 08:12 melding fra en fortvilet mor som hadde låst inn både barn og nøkkel i bilen. Brannvesenet rykket ut for å hjelpe mor. Uheldig Tipser forteller at mor hadde lagt nøkkel i bilsetet, mens hun festet barnet i barnesetet. Og at bilen hadde låst seg, når hun stengte døren. Lykkelig […]

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng