Bytter prestegjeld etter 14 år

Sokneprest Arne Magnus Smørvik slutter som Sokneprest i Meråker. Nå går ferden mot Dønna og ny prestejobb. 20. januar 2020 er siste arbeidsdag, og den avsluttes med en avskjedsgudstjeneste i Meråker Kirke.

Lik og Del

Sokneprest Arne Magnus Smørvik slutter som Sokneprest i Meråker. Nå går ferden mot Dønna og ny prestejobb. 20. januar 2020 er siste arbeidsdag, og den avsluttes med en avskjedsgudstjeneste i Meråker Kirke.

Smørvik har fått jobb som prest i Dønna, og setter ferden nordover

–  Jeg sier opp ikke på grunn av Meråker, for det har vært et fantastisk sted å være prest, men fordi jeg gjerne vil bo litt nærmere familien, ikke minst barnebarn. Dessuten kan jeg bo i et lite hus i Smørvika på Dønna som hører familien til, sier Arne Magnus Smørvik.

Har trivdes godt i Meråker

– Som sagt har jeg trivdes veldig godt med å være prest i Meråker, mest på grunn av dyktige og trivelige folk i staben, og ikke minst alle de trivelige folka i bygda. Jeg har også hatt et meget godt samarbeid med menighetsrådet og mange frivillige. Alle har vært veldig positive til lokalkirka sitt arbeid med å gi det gamle budskapet en form som er forståelig for den tida vi lever i, sier Smørvik til Meråkerbygg.no

Saken fortsetter etter annonsen:

Ingen tilsatt som ny prest

Stillingen som sokneprest i Meråker ble først utlyst tidligere i år, men uten noen form for respons. Etterfølge Smørvik vil stillingen bli utlyst for andre gang rett over nyttår.

Soknepresten forsikrer oss om at vi ikke vil bli «presteløs» etter at han har flyttet nordover, og forteller at prostiprest Dagfinn Slungård skal vikariere en periode.

– Han har vært prost tidligere pluss at mange kjenner han fra de seks årene han var prest i Meråker. Sier sokneprest Arne Magnus Smørvik.

Takk for laget!

Arne Magnus legger ikke skjul på at det vil bli vemodig å forlate arbeidsplassen han har hatt i 14. år.
Men han ser fram til nye utfordringer, og gleder seg til å få tilbringe mer tid med barnebarna.

– Til slutt vil jeg si takk for laget for denne gang, og så vil jeg ønske alle en gledelig jul! avslutter Soknepresten.

 

Foto: Arne Magnus Smørvik

Relatert

Foto: Tullverket

Mann i 20-årene tatt på toget, mistenkt for å smugling

Mann i 20-årene ble torsdag kveld tatt av Tullverket på Storlien, mistenkt for å smugling. Det var i forbindelse med en tollkontroll på svensk side at 20-åringen ble stoppet av svenske tollbetjenter på toget. Mannen var på vei til Norge. Mannen er mistenkt for narkotikasmugling eller narkotikabrudd etterfølge SVT.se. SVT.se opplyser at det ikke finnes […]