Nå blir det Kvensk jul i Meråker

Lik og Del

Anita Merethe Danielsen som er en engasjert kven, lager egen kvensk julepynt til jul.

Vi alle har vel sett de norske flaggremsene på juletrær rundt om i de norske hjem i generasjoner, men en ting som ikke er så vanlig å se er flaggremser med det kvenske flagget. Det har Anita Merethe Danielsen gjort noe med. Hun har laget sin egen kvenske julepynt for å hedre sin kvenske bakgrunn.

Ikke å få kjøpt

Anita, forteller til Meråkerbygg at det ikke var var en lett sak å få tak i kvensk flaggremser. Hun henvendte seg til Christoffersen Walsø i Norske kvener Midt-Norge, for å høre om flaggremsa med kvenske flagget var å få kjøpt. Men svaret hun fikk var at det var ikke å få kjøpt, og at det måtte lages selv.

–  Jeg fikk en epost med flagget, og en fremgangsmåte på hvordan det skulle gjøres, så nå er jeg i full sving med klipping og liming forteller Danielsen.

Saken fortsetter etter annonsen:

Hvorfor lager du egentlig kvensk julepynt?

– Jeg er kvensk, og ønsker å vise min kvenske tilhørighet, forteller Danielsen til Meråkerbygg.

Enkel fremgangsmåte

–  For å lage flaggremsen, så printer man ut 32 flagg på et A4-ark, klipper de ut to og to, og limer de sammen etter å ha lagt de mellom en hyssing slik at de danner en remse. Forteller Danielsen.

Anita forteller Meråkerbygg at hun hittil har laget 4 flaggremser.

– Nå blir det kvensk jul i Meråker sier Danielsen til slutt.

 

Saken ble først omtalt i Ruijan Kaiku

Foto: Anita Merethe Danielsen

Relatert

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng