John Bjørknes overlevde

Jeg følte meg veldig trygg i deres hender. De var profesjonelle og effektive. Jeg hadde vært i bilen i ca. 100 meter da de klarte å lindre smertene mine. Legen min fortalte meg at ambulansepersonellet ikke kunne kommet noen minutter senere enn de gjorde.

Lik og Del

I lys av en artikkel skrevet på Bladet.no 17 desember av «Bekymret Meråkerbygg» står det at Helse Nord-Trøndelags Klinikk for prehospitale tjenester har lagt inn forslag om å fjerne vakt på vaktrom på ambulansen i Meråker. Dette innebærer at det kan bli hjemmevakt fra kl 20.00 til 08.00.

Overlevde

Dette vekker mye engasjement hos leserne. John Bjørknes (53) er en av de som blir engasjerte i denne saken. Han har selv opplevd viktigheten med å ha ambulanse som responderer fort.

I mai fikk han hjerteinfarkt og hadde det ikke vært for at ambulansen rykket ut med en gang så hadde han nok ikke vært her i dag, sier han.

Saken fortsetter etter annonsen:

«Jeg følte meg veldig trygg i deres hender. De var profesjonelle og effektive. Jeg hadde vært i bilen i ca. 100 meter da de klarte å lindre smertene mine. Legen min fortalte meg at ambulansepersonellet ikke kunne kommet noen minutter senere enn de gjorde.»

Stort engasjement

På statusen til John har det vært mange som har kommentert. Blant annet ordføreren i Meråker, Kjersti Kjenes. «Denne kampen har vi ikke tenkt å gi oss på» skriver hun og fortsetter: «Alle vet hvor viktig minuttene er når noen er alvorlig skadet i trafikkulykke eller har fått hjerneslag. Dette skal vi greie sammen!»

Flere har nevnt at det er viktig å skape et opprop i denne saken, slik at de kan vise til alle signaturene de har fått inn før møtet kommunen skal ha, første tirsdag inn i ny-året. Eline Lello (40) ble engasjert og skapte med en gang et opprop. Det er per i dag kommet inn 603 signeringer, og engasjementet er stort.

«Tusen takk for at du engasjerer deg Eline» Sier John Bjørknes «Eline har virkelig stått på i saken og hun fortjener ros for dette.» Fortsetter han.

«Det er så viktig at vi skal få lov til å bo på bygda, og at vi skal føle oss trygge. Hvis dette forslaget kommer igjennom, så vil vi ikke føle oss like trygge. Dette er sentralisering på sitt beste.» Sier Eline Lello frustrert. «Jeg håper virkelig at vi klarer å få inn minst 1.000 signeringer før møtet til kommunen, så jeg oppmuntrer alle til å signere med en gang!»

Bekymret ambulansepersonell

Ambulansepersonalet er bekymret for at de ikke skal kunne rykke ut

fort nok når det står om liv og død. De synes det er meget vanskelig at dette skal skje akkurat nå, midt i koronapandemien. Folket trenger å føle seg trygge og hvis dette trer i kraft nå, vil nok folket føle seg utrygge i den oppgitte tidsrammen.

Alle som er innblandet i denne saken, oppmuntrer samtlige til å skrive under på oppropet «Nei til hjemmevakt for ambulansen i Meråker!» på opprop.net

Relatert

Nekter å godta forelegg på 25.000,-

(Foto: Illustrasjonsbilde) Tore Øien nekter å godta bota på 25.000,- for kjøring i utmark med beltevogn. Kjøringa han står tiltalt for er kjøring med beltevogn i forbindelse med vedlikehold av en seter på Langen. I tillegg har setereier fått et tilsvarende forelegg, og nekter å godta bota. Kjøring i utmark Øien fikk bota fordi han […]

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng