Forslag om hjemmevakt for ambulansen engasjerer

Lokalpolitiker Julianne Nordbotten viser engasjement i saken der Helse Nord-Trøndelags Klinikk for prehospitale tjenester har lagt inn forslag om å fjerne basevakt-ordningen til ambulansen i Meråker.

Lik og Del

Helse Nord-Trøndelags Klinikk for prehospitale tjenester har lagt inn forslag om å fjerne basevakt-ordningen til ambulansen i Meråker. Dette innebærer at det kan bli hjemmevakt fra kl 20.00 til 08.00.

Dette er en sak som engasjerer innbyggerne i kommunen vår. I skrivende stund har det blitt samlet inn 760 underskrifter for å bevare basevakt ordningen. Dette viser bare hvor mye ambulansetjenesten betyr for alle i Meråker. Nå har det også dukket opp en film på Facebook som illustrerer forskjellen på tid når det gjelder hjemmevakt vs basevakt. (Se video nederst i saken).

Verdifulle minutter

I innlegget skriver Julianne Risvold at å sette personell i hjemmevakt gjør at pasienter må vente lange, verdifulle minutter på hjelp. Noe som illustreres i filmen hun har publisert.

– Utifra filmen så bruker en ambulansearbeider på basevakt ca 2. minutter og 15 sekunder fra alarmen går, til hen sitter i ambulansen klar for utrykning. Mens ambulansearbeideren på hjemmevakt bruker ca 9. minutter og 33. sekunder fra alarmen går til hen er på plass i ambulansen. ( Inkludert kjøring på 7. km)
Et raskt regnestykke viser at en utrykning med hjemmevakt tar 7 minutter lengre enn om hen hatt hatt basevakt. Dette er verdifulle minutter, som kan være forskjellen på liv og død for enkelte.

Saken fortsetter etter annonsen:

 

Julianne engasjerer seg i saken

Vi har tatt en prat med en av iniativtakerne til filmen, og pådriverene for å få stoppet forslaget til Helse Midt.
Julianne Nordbotten.

Hva er det som gjør at akkurat du engasjerer deg i denne saken?

– Jeg er veldig opptatt av at mine sambygdinger skal føle en trygghet ved å bo i Meråker, derfor er engasjementet mitt stort når det kommer til den enorme svekkelsen av vårt helsetilbud, som dette vil være. I ei bygd som Meråker som allerede ligger langt fra sykehus og legevakt, kan den tidlige innsatsen ambulansearbeidere gjør, bety forskjellen på liv og død, eller medføre lengre rehabiliteringsopphold og behov for pleie ved utskrivelse.


Hva gjør du for å påvirke utfallet av denne saken?

– Jeg har vært i kontakt med T-A som lager en sak på dette imorgen, i tillegg til å dele denne filmen. Jeg har også snakket med ambulansepersonell som både bor og ikke bor i Meråker, for å få tall og informasjon for å kunne uttale meg om denne viktige saken.


Er dette en sak, som du som politiker kan vurdere å ta opp politiskt? 

– Politisk vet jeg at noen har vært i kontakt med ordfører for å få på plass noe før møtet kommunen skal ha med Helse Nord-Trøndelag på tirsdag

Kan et politisk engasjement bidra til endring av Helse Nord-Trøndelags Klinikk for prehospitale tjenester sitt forslag?

– Jeg håper og har tro på at engasjementet bygda har gitt uttrykk for, sammen med det politiske engasjementet kan føre til et godt utfall i denne saken. Dette blir å gå baklengs inn i framtiden, og er enda et bevis på at distriktene nedprioriteres og at lederlønninger trumfer bygdafolkets liv og helse.

 

 

Relatert

Kanonene i drift også i Meråker Alpinsenter

Snøkanonene går for fullt, også i Meråker Alpinsenter nå i kveld. Dermed er det trolig bare de lengst sør i landet som kan konkurrere med Meråker når det gjelder snøfall i helga. Forskjellen er at vi lager snøen selv. I alpinsenteret og i Grova vil kanonene gå hele uka, og kanskje mer. Arne Magnus Størseth […]

Meråker Kommune med nye Corona-tiltak

Nye Tiltak i Meråker. Situasjonsbildet i Meråker kommune er at det er lav smittespredning, men i nærliggende kommuner så er det stor smittespredning. I tillegg opplyser Meråker Kommune at alle innbyggere vil få melding via Varsling24 om disse tiltakene, og evt nye tiltak.

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng