Øistein er en reser på historie

Lik og Del

Øistein Resell er en reser på historien til Meråker. Han legger støtt og stadig ut interessant historie om industrien i Meråker, samt en del om bygninger, gruver og mer på Facebook. Det kan ofte være flere innlegg per dag hvor han legger ut bilder med en kommentar.

«Når jeg var guttungen ble jeg så fascinert av industriområdet og smelteverket i Meråker. Jeg bodde i nærområdet og fikk kjenne at det ristet i bakken etter eksplosjoner. Som guttungen ble jeg da veldig fascinert av dette og dette har ikke stoppet enda i dag.» Sier Øistein med en lett tone.

Øistein tok en feriejobb på smelteverket i 1973, men likte seg så godt der at han ble værende. Han hadde et videokamera som han brukte flittig til å ta opp videoer av industrien. Han har hele 56 timer med film av industrien i full blomst. Han forteller ivrig om hvor stort området var, og hvordan det hadde en domino effekt på resten av bygden.

«Det gikk med så mye materialer på smelteverket at tre av de daværende treverksindustriene også blomstret.» Sier han.

Hva er motivasjonen din til å fortsette med å poste all denne historien om Meråker på facebook? 

«Hvem vet.» Sier han og ler. «Min store interesse er industri og industrihistorie. Det er dette bygda vår er bygd på og jeg mener at historien er viktig å huske.»

Øistein har laget tre DVDer, og skrevet på tusentalls sider med historie om Meråkers industri. Hans lidenskap for historie er tydelig for alle hans venner på facebook og alle som kjenner Øistein.

Relatert

Meråkers nye Frode Estil

Moises Matos sjarmerte både publikum, seere og dommere under dagens semi-finale av Norske Talenter. Moises hadde en flott oppvisning under kveldens semi-finale av Norske Talenter, men det rakk dessverre ikke til en finale plass denne gang. Men under dommerkritikken fikk Moises utrolig gode tilbakemeldinger. Meråkers nye Frode Estil – Du har samlet din verden fra […]

Vi bruker informasjonskapsler på denne nettsiden for å gi deg en best mulig opplevelse. mer informasjon

Vi bruker informasjonskapsler. Den beskriver informasjonen vi samler inn om våre brukere av nettstedet og hvordan vi forvalter disse opplysningene. Informasjonen brukes til å tilpasse din opplevelse hos oss. Du godtar automatisk Informasjonskapsler ved å fortsette surfingen på nettstedet. Du kan lese vår Personvernerklæring og mer om informasjonskapslene vi bruker. Les den HER

Steng